Information om Corona-viruset

Mina studier

Information om Corona-viruset

24 augusti, 2020

YrkesAkademins utbildningar fortsatt på distans för att minimera smittspridningen av Covid-19.

Under hösten fortsätter YrkesAkademin att i huvudsak bedriva utbildningar på distans. Vi följer Folkhälsomyndighetens och övriga myndigheters rekommendationer för verksamheten.

Det viktigaste för oss är alla våra studerandes/deltagares och våra medarbetares säkerhet. Vi ska även bidra till att minska smittspridningen i samhället.

 

Vi anpassar vår verksamhet till att så långt möjligt bedriva den nätbaserat och på distans. De flesta av våra yrkeshögskoleutbildningar är redan nätbaserade. Alla icke nödvändiga fysiska träffar förläggs till nätet eller skjuts på framtiden. Vissa praktiska moment i utbildningen kommer under anpassade former att fortsatt genomföras. Vi möjliggör för de medarbetare som har kan att arbeta hemifrån, samtidigt som vi värnar samarbetet och att upprätthålla goda relationer och en god arbetsmiljö.

 

Målet för oss är att alla våra studeranden och deltagare ska kunna fullfölja sin utbildning och examineras hos oss enligt planeringen. Vi arbetar tillsammans med våra uppdragsgivare i kommuner och myndigheter  för att på bästa sätt göra anpassningar.

 

Frågor om utbildningen hänvisas i första hand till ansvarig utbildare eller platschef. Det går också bra att vända sig till vårt kundcenter. Du når oss på kundcenter@ya.se eller på telefon 023–584 00.