Information om Corona-viruset

Mina studier

 

 

LIA – Praktik

 

Lärande i arbete (LIA) är en kurs i utbildningsplanen som innebär att den studerande praktiserar på en arbetsplats. Syftet med kursen är att den studerande ska få möjlighet att utveckla sina kunskaper och kompetenser i en verklig miljö, knyta kontakter med personer i branschen och prova på yrkesrollen.

 

En fjärdedel av utbildningen består av LIA och det är mycket vanligt att du blir erbjuden en anställning efter din praktikperiod.

 

Hur fungerar det?

Du som studerande får själv välja vilket företag du vill göra din LIA på. Din utbildningsledare finns där som stöd och kan hjälpa dig med kontakter, tips och det du undrar över. Av erfarenhet är det bra att tidigt börja fundera över vilka företag som kan vara intressanta att göra sin LIA på. När du valt praktikplats får du en handledare som ansvarar för dig och kommer se till att du uppfyller dina mål och utvecklas.

 

LIA – Bästa tiden på utbildningen

 

När vi pratar med de studerande som gått våra utbildningar brukar de ofta nämna sin LIA-period som den bästa tiden på sin utbildning. Fredrik Berglund är en av våra tidigare studerande som uppskattade sin LIA-period då den ledde till hans drömjobb.

 

Tillbaka till yrkeshögskolan